fbpx

Annemarie van Campen | Dagvoorzitter, Presentator en Spreker

"Maar eigenlijk spreek je de naam van ons bedrijf uit als Skoepie..."

Oeps... deze zin hoorde ik na waarschijnlijk mijn grootste blunder op het podium. Als ik er aan terugdenk voel ik weer hoe mijn hart een slag oversloeg┬á­čś▒┬á. Een voordeel van bloopers is dat het altijd zorgt voor een goed leermoment.

Het is 2020! Ik vind nieuwjaar een van de leukste feestdagen. Nagenieten van Kerst, de aanloop naar middernacht, alle jaarlijkse tradities en dan proosten met vrienden en familie terwijl vuurwerk om je heen losbarst. Elk jaar loop ik op Oudjaar en Nieuwjaarsdag met een glimlach rond. Het voelt als een heerlijk nieuw begin, vol nieuwe kansen. Tijd om vooruit te kijken. Wat zie ik veel voorbijkomen op congressen en andere events?

"Maar ons publiek is wel behoudend hoor, die doen niet echt mee." Deze opmerking krijg ik als dagvoorzitter vaak tijdens de voorbereiding van een event. Ik geloof het nooit.

Een gevoelig onderwerp combineren met vrolijkheid. Dat is een mooie uitdaging voor elke dagvoorzitter.

"Zo, jij bent zonnig!" - dit hoorde ik toen ik 's ochtends tijdens een evenement over digital marketing de evenementlocatie binnen liep.

Je komt nog eens ergens, als dagvoorzitter. En je ontmoet mensen die je anders niet zo snel zou spreken. Een mooi voorbeeld is de opening van een nieuwe biomassa centrale midden in Twente, een dag die ik mocht presenteren voor Twence.

IT architecten. Ik heb veel met ze samengewerkt tijdens grote projecten. Zij hebben over het algemeen het talent om idee├źn en plannen om te zetten in een heel bondig beeld waarin in een oogopslag duidelijk is hoe het in elkaar zit. Werkt ook uitstekend tijdens discussies, om gedachten te ordenen en iets te ontdekken wat je anders over het hoofd zou zien. Een talent waar ik jaloers op ben.

"Spreek je ook Engels?" Een vraag die me ontzettend vaak gesteld wordt. Op steeds meer congressen en bijeenkomsten is Engels de voertaal, ook in Nederland.

Een paar congressen komen elk jaar weer terug. Data Driven Commerce van Marketing Tribune en Twinkle is er zo eentje. Dit jaar stond ik alweer voor de derde keer als dagvoorzitter op het podium van dit mooie event.

De eerste editie van een nieuwe evenement is altijd spannend. Sluit het aan bij de wensen van het publiek? Zit het programma goed in elkaar? Bestaat het publiek uit de mensen die we hoopten dat zouden komen?

Mail, bel of app Annemarie

mail@annemarievancampen.nl

 

NL: +31 6 29 24 86 07

UK: +44 77 33 25 15 41

Copyright ┬ę 2018 Annemarie van Campen 2018┬á| Privacy disclaimer