fbpx

Annemarie van Campen | Dagvoorzitter, Presentator en Spreker

 

"Maar eigenlijk spreek je de naam van ons bedrijf uit als Skoepie..."

 

Oeps... deze zin hoorde ik na waarschijnlijk mijn grootste blooper op het podium. Als ik er aan terugdenk voel ik weer hoe mijn hart een slag oversloeg 😱 . 

 

Wat was er aan de hand: In mijn introductie als dagvoorzitter tijdens een dag over digitale marketing vertelde ik over de eerste spreker. De zaal deed leuk mee terwijl ik ze wat vroeg over het onderwerp, om ze vast in de juiste mindset te brengen. Uiteindelijk kwamen we aan bij de echte aankondiging. "Graag een warm welkom voor meneer Zusenzo van Scoupy!"

 

Ik sprak het enthousiast uit als het Nederlandse 'Skaupie'... Een warm applaus volgde en ik gaf hem het woord, denkend dat ik een knetter van een kickoff had gegeven en de kop eraf was. Het eerste wat hij na een korte stilte zei was: "Maar eigenlijk spreek je de naam van ons bedrijf uit als Skoepie..."

 

Horror! Ik kon natuurlijk wel door de grond zakken.

 

Terug naar de tekentafel

Met een kwinkslag kon ik de kreukels gladstrijken, maar wat was hier nou misgegaan? Een voordeel van bloopers is dat het altijd zorgt voor een goed leermoment.

 

Ik wist het direct. DADD 2019 19Tijdens de voorbereiding probeer ik alle sprekers te spreken. Ik neem door waar hun verhaal over gaat, check de belangrijkste feiten, waarom het belangrijk is voor het publiek en ik probeer altijd om samen interactie toe te voegen. Wat kunnen we het publiek vragen? Waar is de spreker zelf benieuwd naar? Hoe kunnen we er een dialoog van maken? Wat ik niet bewust deed of deze keer vergat, was alle namen checken en dubbelchecken. Uitspraak van voornaam, achternaam en dus de bedrijfsnaam.

 

Misschien omdat zijn eigen naam zo voor de hand liggend was? Ik weet het niet. Wat ik wel weet, is dat ik nog dezelfde dag mijn checklist heb aangepast en de uitspraak-vraag heb toegevoegd, zodat ik sindsdien ALTIJD alles tot in den treuren controleer. En elke keer als ik die checklist bekijk, weet ik precies waarom die vraag er op staat.

 

Mijn andere grote blooper? De split van mijn rok scheuren bij het op het podium stappen. Kan je het geluid voorstellen, voor een volle zaal? Hilarisch natuurlijk! Ik denk daar daarom met een grote glimlach aan terug. Vanaf dat moment wil ik altijd een trapje naast het podium.

 

Heb jij tips die je geleerd hebt na een uitglijder? Deel ze met me, ik ben heel benieuwd.

 

 

Ben je druk met de voorbereiding van een congres of andere bijeenkomst? Ik denk graag mee om er een fantastische dag van te maken, neem snel contact op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Organiseer je een congres, (online) event of bijeenkomst en wil je

  • een energieke, vrouwelijke dagvoorzitter inhuren

  • die sprekers laat stralen,

  • die je publiek actief betrekt zodat zij jouw event onhouden,

  • die de juiste deskundige vragen stelt,

  • terwijl alles keurig op tijd verloopt,

  • in vloeiend Nederlands en Engels?

Mail, bel of app me!

Je kunt binnen 24 uur een reactie van mij verwachten.

 

Ik zie er naar uit je te spreken,

Annemarie

 

mail@annemarievancampen.nl

 

NL: +31 6 29 24 86 07

UK: +44 77 33 25 15 41

 

Klik hier om direct te connecten:

 

Annemarie van Campen - LinkedIn profiel    Annemarie van Campen - Facebook Page   

Copyright © 2021 Annemarie van Campen 2021 | Privacy disclaimer